Proiect REPCOV
Spitalul Clinic de Recuperare Iași implementează în perioada 01.02.2020 – 31.10.2022 proiectul „Recuperarea Eficientă a Pacientului COVID-19-REPCOV”, cod SMIS 2014+140431, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 pentru Obiectivul Specific 10.1 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.
Bugetul proiectului este de 21.007.510,42 lei din care suma nerambursabilă este de 21.002.278,42 lei – echivalentă cu 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
Obiectivul general al proiectului REPCOV este creșterea capacității Spitalului Clinic de Recuperare Iași de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu aparatură medicală și echipamente de protecție necesare prevenției eficiente, diagnosticării rapide și facilității unor îngrijiri medicale optime tuturor pacienților unității.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt creșterea gradului de protecție și sigurantă a personalului prin achiziționarea necesarului optim de echipamente personale de protecție precum și dotarea spitalului cu aparatură și dispozitive medicale.
Prin implementarea acestui proiect se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților, se vor furniza servicii medicale de înaltă calitate cu echipamente moderne, va crește capacitatea de îngrijire în cadrul secțiilor ATI prin achiziționarea de paturi și aparatură modernă specifică și se va reduce numărul de infectări în cadrul personalului medical prin achiziționare de echipamente de protecție și soluții de dezinfecție eficiente în combaterea virusului SARS-CoV-2.
Creșterea calității serviciilor de asistență medicală prin investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor din Spitalul Clinic de Recuperare Iasi
Apel PS/451/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 – Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare
Proiectul este depus de către Municipiul Iași în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Iași (accord de parteneriat nr. 109004/23.08.2024), în condițiile stabilite prin Ghidul Beneficiarului, în cadrul apelului de proiecte “Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare”, în vederea realizării obiectivului de investiții ” Creșterea calității serviciilor de asistență medicală prin investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor din Spitalul Clinic de Recuperare Iasi”.
Buget proiect: 10.629.133,35 lei destinat dotării cu aparatură medicală a ambulatoriului :
- Echipamente pentru ambulatoriul clinic medicina interna ;
- Echipamente pentru ambulatoriul clinic ortopedie-traumatologie;
- Echipament pentru ambulatoriul de recuperare, medicina fizica si balneologie;
- Echipamente medicale de audiologie;
- Echipamente medicale pentru investigații radiologice;
- Echipamente de protectie pentru personal medical ambulatoriu;
- Echipamente de sterilizare, dezinfectie si curatenie
- Mobilier medical.
Dotarea cu aparatură performantă a ambulatoriului clinic integrat, profesionalismul medicilor, o mai bună organizare, diversificarea serviciilor oferite pacienților va determina, inevitabil, creşterea continuă a accesului populatiei la servicii medicale.
Proiect Breath
Breath – Balneo-REhAbiliTation Health – recuperare medicală prin terapii moderne proiect depus în cadrul programului Interreg VI-A NEXT România-Republica Moldova program depus prin accord de asociere între UAT Municipiul Iași, Spitalul Clinic de Recuperare Iași și Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Ungheni din Republica Moldova.
Obiectiv: Dezvoltarea socială transfrontalieră – asigurarea accesului egal la asistență medicală și promovarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv a asistenței medicale primare, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată la cea bazată pe familie și pe comunitate
Buget proiect: 893.095 euro cu TVA destinat dotarii cu echipamente de recuperare medicala a bazei de tratament, secțiilor și compartimentelor Spitalului Clinic de Recuperare Iași.
Proiect MANUTEX
Extindere prin construcție nouă și dotare „Centru de audiofonologie și vestibulogie” (ambulatoriu clinic ORL și audiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași pentru a implementa programe de screening)
APEL PS/191/PS_P1/OP4/RSO4.5/PS_P1_RSO4.5_A2 – Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening (regiuni mai puțin dezvoltate)
Proiectul este depus de către Municipiul Iași (în calitate de Solicitant) în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Iași (acord de parteneriat nr. 13261 / 30.05.2024), în condițiile stabilite prin Ghidul Beneficiarului, în cadrul apelului de proiecte “Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening”, în vederea realizării obiectivului de investiții ”Extindere prin construcție nouă și dotare „Centru de audiofonologie și vestibulogie” (ambulatoriu clinic ORL și audiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași pentru a implementa programe de screening)”.
Valoare proiect : 74.916.543,19 lei din care valoare construcție 49.807.320,34 lei și dotări cu echipamente medicale în valoare de 25.109.222,85 lei.
Proiect VOICE
Proiectul VOICE este dezvoltat sub egida programului Erasmus+ KA202 (Parteneriate strategice pentru educație și formare profesională)
Numele proiectului:
Vocational education and training for speech and language therapists and parents for rehabilitation of children with cochlear implant on how to speak – VOICE
Durata proiectului: 01/12/2020 – 30/11/2022
Numărul de referință: 2020-1-RO01-KA202-080059
Pagină web: http://voice-erasmus.eu/
Coordonator proiect/ lider: SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IAȘI
Strada Pantelimon Halipa nr. 14, 7000661 Iasi, Nord-Est, RO www.scr.ro
Parteneri în cadrul proiectului:
- SOCIETATEA DE OTOLOGIE SI IMPLANT COHLEAR, Romania
- UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI, Romania
- FUNDATIA EUROED, Romania
- ONICI, Belgium
- UNIVERSIDADE DE AVEIRO, Portugal
- STICHTING ZUYD HOGESCHOOL, Netherlands
Scopul principal al proiectului este de a oferi educație și formare profesională terapeuților în logopedie și părinților, pentru a învăța copiii cu implanturi cohleare cum să vorbească.
Grup țintă: terapeuții în logopedie și studenții din anul 3 la psihologie (viitori logopezi), care lucrează direct cu copiii cu implanturi cohleare. De asemenea, pentru părinții care trebuie să continue terapia acasă și pentru profesorii care trebuie să lucreze cu acești copii.
Rezultate:
- Portofoliu cu studii de caz despre copiii cu implanturi cohleare, care fac terapie (portofoliu de terapie IC)
- Standarde minime de rabilitare după implanturile cohleare la copii
- Manual pentru terapeuți logopezi și părinți, pentru a-i învăța pe copiii cu implanturi cohleare să vorbească (Manual VOICE)
- Educație și formare profesională pentru logopezi, pentru a-i învăța pe copiii cu implanturi cohleare să vorbească (VOICE E-Training Course)
- Educație deschisă/ online / digitală pentru părinți și grupuri de sprijin în reabilitarea copiilor cu implanturi cohleare (VOICE E-TOOLKIT)
Link-uri utile
https://www.dascalidedicati.ro/rolul-logopediei-in-dezvoltarea-copiilor/
„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”