Ultimul pacient COVID-19 internat în compartimentul ATI ORL a Spitalului Clinic de Recuperare Iași a fost externat joi 27.05.2021.

În următoarele zile spitalul se organizează pentru a deschide cele 2 săli de operații din cadrul secției clinice ORL, începându-se în acest sens procedurile de curățenie și dezinfecție precum și  verificarea microbiologică a mediului.

În ultimele 9 luni Spitalul Clinic de Recuperare Iași a tratat ca spital nominalizat suport COVID aproximativ 500 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul secțiilor clinice recuperare medicală respiratorie, recuperare medicală cardiovasculară și în compartimentul ATI  ORL unde au fost îngrijiți până în prezent aproximativ 93 de pacienți COVID-19 cu forme severe.

Spitalul Clinic de Recuperare Iași și-a adaptat activitatea și circuitele funcționale în această perioadă,  astfel încât să poată asigura asistența medicală pacienților diagnosticați COVID-19, cât și a celor non-COVID care au necesitat în continuare îngrijiri medicale.

Mai mult, pentru a veni în spijinul pacienților cu sechele și complicatii post infecție COVID-19, la nivelul secțiilor recuperare medicală cardiovasculară, recuperare medicală respiratorie, și recuperare medicină, fizică și balneologie au fost  alocate paturi pentru recuperarea acestor pacienți, în momentul de față gradul de ocupare al spitalului fiind de aproximativ 65%.