Recuperare post COVID în cadrul Secției de Recuperare Medicină  Fizică și Balneologie

 

În contextul pandemiei actuale, pacienții cu sechele și consecințe ale bolii COVID-19: dureri și contracturi musculare localizate sau difuze, redoare și dureri articulare, afectare neurologică (amorțeli/parestezii, oboseală , cefalee, vertij), disfuncție respiratorie, astenie,  depresie, anxietate, tulburari de memorie și atenție,  scăderea capacității de a realiza activitățile zilnice (ADL-uri), beneficiază de servicii medicale complexe în cadrul Secției de Recuperare Medicină  Fizică și Balneologie.

Programul de recuperare integrat, realizat de o echipă multidisciplinară, cuprinde: consult medical de specialitate, consult interclinic, evaluare și consiliere psihologică, evaluare funcțională detaliată, bilanț imagistic și biologic, tehnici și metode specifice fizical-kinetice în regim de spitalizare continuă sau la zi /ambulator.

Programările se pot face la nr de telefon: 0746398994

 

 

Recuperare post COVID în cadrul Secției de Recuperare Medicală Cardiovasculară

 

► Recuperarea cardiovasculară post-COVID 19 se adresează:
Pacienților cu patologie cardiovasculară cronică (cardiopatie ischemică cronică, antecedente de infarct miocardic, angioplastie coronariană, bypass aorto-coronarian, insuficiență cardiacă cronică) preexistentă, agravată clinic după infecția SARS-COV2
Pacienților fără patologie cardiovasculară preexistentă dar care asociază factori de risc cardiovascular și care după infecția SARS-COV2, prezintă simptomatologie specifică: durere toracică cu caracter anginos, dispnee la efort, palpitații, fatigabilitate.
► Recuperarea cardiovasculară post-COVID 19 implică:
Evaluarea cardiovasculară inițială a pacientului: evaluare clinică, electrocardiogramă, ecografie cardiacă, test de efort cardiopulmonar, monitorizare HOLTER-ECG, etc.
Inițierea unui program complex de recuperare incluzând: kinetoterapie bazată pe exerciții fizice aerobice, măsuri igieno-dietetice, consiliere psihologică, etc.
Optimizarea schemei de tratament farmacologic cardiovascular
Evaluare cardiovasculară la finalizarea programului de recuperare cu indicații pe termen lung
*** Pentru  Recuperare post COVID programările se efectuează  în intervalul orar 08:00-16:00 la numărul de telefon:
0232 266 044 interior 161/164 pentru Recuperare Respiratorie
0232 266 044 interior 156 pentru Recuperare Cardiovasculară
Recuperare post COVID în cadrul Secției de Recuperare Medicală Respiratorie
Reabilitarea pulmonara este tratamentul de bază la pacienții post COVID-19, cu sau fără sechelele pulmonare evidențiate de explorările funcționale respiratorii și radiologice. Pacientii post COVID-19 acuză fatigabilitate (oboseală), dispnee (dificultatea de a respira), dureri toracice, tuse uscata, ititativa, sau cu expectorație, anxietate, depresie, furie, teama etc.
Pacienții se programează telefonic, prin centrala spitalului, si la internare trebuie să posede bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist din ambulatoriu, card de sănătate, card de identitate, documentele medicale vechi, medicatia pentru bolile cronice asociate, adeverința de salariat/cupon de pensie /ajutor de șomaj etc., costum de baie și cască de baie.
Pacienti beneficiază de internare de zi, continua (intre 7 si 14 zile) si consult prin ambulatoriul spitalului. Pacientii post COVID-19 vor fi investigati pentru includerea in programul complex de Reabilitare pulmonara, program care este individualizat pentru fiecare dintre ei si pe care-l vor efectua sub stricta supraveghere a fizioterapeutilor.

*** Pentru  Recuperare post COVID programările se efectuează  în intervalul orar 08:00-16:00 la numărul de telefon:

0232 266 044 interior 161/164 pentru Recuperare Respiratorie

0232 266 044 interior 156 pentru Recuperare Cardiovasculară