RECUPERAREA: REALIZĂRI ŞI DIFICULTŢI

Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi urmează să se desfăşoare ȋn perioada 21 – 26 martie 2022 ȋn format online webinar.

Instituţia medicală ieseană sărbătoreşte în perioada 21-26 martie 2022  o mică istorie de educaţie medicală de calitate prin organizarea ediţiei jubiliare cu numărul 20 a Zilelelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi,

Aproximativ 1500 de medici din diferite specialităţi, dar şi fizioterapeuţi vor participa la lucrările celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare ce se vor desfăşura ȋn format online webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de Conferinţa “Recuperarea: realizări și dificultăți”, care va fi acompaniată de ȋncă 5 cursuri și workshop-uri din specialităţile  cardiologie, audiologie, ORL și ortopedie,  toate aceste manifestări fiind evaluate cu un număr important de puncte de Educaţie Medicală Continuă (credite EMC) de către Colegiul Medicilor din România.

“Nu există lucruri mai de preţ decât sănătatea oamenilor, iar Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi are o istorie lungă şi foarte prestigioasă atât în punerea la dispoziţia pacienţilor de servicii medicale de foarte bună calitate, cât şi în instruirea în permanenţă, prin programele şi acţiunile de educaţie medicală, de noi profesionişti capabili să asigure nivelurile de excelenţă necesare pentru a răspunde provocărilor medicale ale sec. XXI.

Dezvoltările tehnologice realizate în permanenţă în cadrul instituţiei, dar şi achiziţionarea unor echipamente performante realizată în ultima perioadă, cum ar fi un aparat exoschelet pentru membrele superioare, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior şi un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea şi reabilitarea mersului pacienţilor şi evaluarea online a parametrilor mişcării, care vor fi operate de specialiştii de înaltă calificare din cadrul Spitalului vor reprezenta în permanenţă motivaţii puternice pentru menţinerea la cote înalte a educaţiei medicale ştiinţifice la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi”, a declarat D-na Ec. Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

De-a lungul a mai bine de o săptamână de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximativ 150 de lectori vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Temele principale ale manifestărilor sunt:

 • Obezitatea de la prevenție la recuperare în pandemia covid-19
 • Noţiuni fundamentale în chirurgia endoscopică rinosinusală
 • Screeningul auditiv și urmărirea pentru diagnosticul surdității
 • Actualități în cardiologie 
 • Noțiuni fundamentale în chirurgia osului temporal
 • Metode şi tehnici moderne în recuperarea afecţiunilor membrului superior
 • Interferențe în Artrita reumatoidă
 • Actualități în neurologie
 • Reabilitarea pulmonară în epoca covid-19: o provocare de echipă
 • Provocări în managementul spondiloartritelor
 • Actualități în scleroza multiplă
 • Riscuri ocupaționale în sistemul medical
 • Strategii terapeutice în sindroamele vestibulare periferice
 • Actualități în Ortopedie – Traumatologie
 • Actualități în fizioterapie

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un număr important de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor fi integrate într-un volum cu ISBN la o editură acreditată de către Colegiul Medicilor din România. Evenimentul este dedicat profesioniştilor ȋn domeniul sănătăţii.

Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la

adresa  www.recuperareiasi.ro