Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm sa vizitați www.fonduri-ue.ro

Conditii de internare

Acte necesare:

Internarea in spital se face pe baza urmatoarelor acte:

• buletin sau carte de identitate;
  • certificat de nastere in cazul copiilor minori care se interneaza in Clinica ORL;
  • bilet de trimitere - model unic de bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice / bilet de internare semnat de medicul din ambulator sau medicul de familie si vizat de medicul de garda al clinicii in care urmeaza sa se interneze;
  • cardul de sanatate;
  • document ce dovedeste calitatea de asigurat (adeverinta salariat, cupon de pensie personal, adeverinta de somaj, adeverinta de elev, adeverinta de asigurat emisa de CAS in care isi are domiciliul pacientul), sau dovada de asigurat din aplicatia SIUI, daca este cazul.
  • in cazul in care asiguratul este salariat va prezenta adeverinta de salariat cu numarul de zile de concediu medical efectuat in ultimele 12 luni.

Externarea pacientului se face de catre medicul curant si se va comunica pacientului cu cel putin 24 de ore inainte. Medicul curant va completa Biletul de externare si scrisoarea medicala in care va consemna diagnosticul la externare, starea pacientului, tratamentul medical, indicatii privind regimul alimentar, data controlului medical si numarul de zile de concediu medical(dupa caz).In cazul externarii pacientului la cerere, i se va explica riscurile la care se poate expune. Medicul curant consemneaza in Foaia de observatie solicitarea de externare a pacientului, iar acesta este pus sa semneze ca a solicitat externarea.La externare se foloseste cardul de sanatate al pacientului.

Documentele care se elibereaza pacientului la externare:

• Bilet de externare;
  • Scrisoare medicala;
  • Certificat de concediu medical(dupa caz);
  • Adeverinta medicala(dupa caz);
  • Reteta medicala;
  • Decont de cheltuieli.

Comunicate de presa

RECUPERAREA: CINE? CÂND? UNDE?

Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iasi ȋn format online webinar urmează să se desfăşoare ȋn perioada 29 iunie – 04 iulie 2020

Iaşi -  In jur de 1000 de medici din diferite specialitati sunt aşteptaţi să participe ȋn fiecare zi la lucrările celei de-a XVIII-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare ce se vor desfăşura ȋn perioada 29 iunie – 04 iulie 2020 ȋn format online webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de Conferinţa “Recuperarea: Cine? Când? Unde?”, care va fi acompaniată de ȋncă patru cursuri din specialităţile  cardiologie, audiologie şi ORL,  toate aceste manifestări oferind ȋmpreună un total de 43 de puncte de Educatie Medicala Continuă.

„Aşa cum deja am obisnuit lumea medicală ieşeană şi nu numai,  Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi se află ȋn avangarda cunoaşterii ştiinţifice medicale astfel că ediţia din anul 2020 a  Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare va fi printre primele si puţinele manifestări medicale online ȋn format webinar cu desfăşurare simultană ȋn două săli virtuale ȋntre care participanţii vor putea selecta ȋn funcţie de interesul ştiinţific pe care vor să şi-l satisfacă. Mai mult, datorită formatului de desfăşurare, audienţa va cunoaşte o creştere spectaculoasă astfel că putem spune că această ediţie va reprezenta consacrarea evenimentului nostru la nivel naţional”, a declarat D-na Ec. Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.

De-a lungul a mai bine de o săptamână de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximatic 170 de lectori vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl.

Temele principale ale manifestărilor sunt:

Abordarea pacientului vârstnic cu patologie cardiovasculară în ambulator

Hipoacuzia la copil: de la screening la diagnostic și soluții

Recuperarea cardiovasculară: cine? când? unde?

Artrita reumatoidă  dincolo de afectarea articulară

Patologii noi ȋn practica medicinii muncii: expunerea ocupațională la nanoparticule

Update ȋn managementul bolilor imuno - inflamatorii

Reabilitarea respiratorie: cine, când, unde?

Noţiuni fundamentale în diagnosticul hipoacuziei

Actualităţi ȋn scleroza multiplă

Actualităţi ȋn ortopedie-traumatologie.

Ca masură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din Romania ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 43 de credite EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi. Evenimentul este dedicat profesioniştilor ȋn domeniul sănătăţii.

Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la

adresa  www.recuperareiasi.ro

(0 votes)88 views

Pachetul de servicii