Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm sa vizitați www.fonduri-ue.ro

Conditii de internare

Acte necesare:

Internarea in spital se face pe baza urmatoarelor acte:

 • buletin sau carte de identitate;
 • certificat de nastere in cazul copiilor minori care se interneaza in Clinica ORL;
 • bilet de trimitere - model unic de bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice / bilet de internare semnat de medicul din ambulator sau medicul de familie si vizat de medicul de garda al clinicii in care urmeaza sa se interneze;
 • cardul de sanatate;
 • document ce dovedeste calitatea de asigurat (adeverinta salariat, cupon de pensie personal, adeverinta de somaj, adeverinta de elev, adeverinta de asigurat emisa de CAS in care isi are domiciliul pacientul), sau dovada de asigurat din aplicatia SIUI, daca este cazul.
 • in cazul in care asiguratul este salariat va prezenta adeverinta de salariat cu numarul de zile de concediu medical efectuat in ultimele 12 luni.

Externarea pacientului se face de catre medicul curant si se va comunica pacientului cu cel putin 24 de ore inainte. Medicul curant va completa Biletul de externare si scrisoarea medicala in care va consemna diagnosticul la externare, starea pacientului, tratamentul medical, indicatii privind regimul alimentar, data controlului medical si numarul de zile de concediu medical(dupa caz).In cazul externarii pacientului la cerere, i se va explica riscurile la care se poate expune. Medicul curant consemneaza in Foaia de observatie solicitarea de externare a pacientului, iar acesta este pus sa semneze ca a solicitat externarea.La externare se foloseste cardul de sanatate al pacientului.

Documentele care se elibereaza pacientului la externare:

 • Bilet de externare;
 • Scrisoare medicala;
 • Certificat de concediu medical(dupa caz);
 • Adeverinta medicala(dupa caz);
 • Reteta medicala;
 • Decont de cheltuieli.

 

Comunicate de presa

În memoria profesorului Cristian Dinu Popescu

            

 

În memoria profesorului Cristian Dinu Popescu

 

 

 

              Pe data de 1 aprilie 2017, la numai câteva zile după împlinirea vârstei de 67 de ani, s- a stins din viață profesorul de neurologie Cristian Dinu Popescu, șeful Clinicii de Neurologie  a Spitalului Clinic de Recuperare Iași în perioada 1986-2016, director al Spitalului în perioada 1993-2001.

              Absolvent al Universității de Medicină si Farmacie “Gr. T. Popa “Iași în anul 1975, în perioada 1982-1999 a urcat toate treptele ierarhiei universitare, de la asistent la profesor. În anul 1991 a devenit doctor în medicină, în urma susținerii publice a tezei “Îmbătrânirea creierului și a sistemului său arterial”. A efectuat stagii și cursuri cu studenții de la Facultățile de Stomatologie și Medicină Generală și cu rezidenții de diferite specialități începând cu anul 1979, iar din anul 2004 a devenit conducător de doctorat.

              În perioada 2009-2011 a fost Șef de Catedră- Discipline Medicale VI- UMF  “Gr. T. Popa “Iași. A fost membru fondator a numeroase Societăți din România( Neurofiziologie Clinică, Societatea Română Împotriva Epilepsiei, Neurooftalmologie) și membru activ al multor altor Societăți( Medici și Naturaliști Iași, Uniunea Medicală Balcanică, Asociația Neurologilor din Moldova).

              Începând cu anul 2002 a fost vicepreședintele Societății Române de Neurologie din România. A fost autor, coautor sau coordonator pentru 9 cărți, a publicat în extenso în țară 89 de lucrări, a comunicat și publicat în rezumat în tara și strainătate 167 de lucrări, a coordonat 3 contracte de cercetare științifică finanțate și a fost investigator principal la numeroase studii.

              După deceniile petrecute în saloanele sau amfiteatrele Spitalului Clinic de Recuperare Iași, dispariția prematură a profesorului Cristian Dinu Popescu a întristat profund conducerea spitalului.

              Pe această cale transmitem condoleanțe familiei îndoliate.

              Un pios și profund omagiu ilustrului dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

               Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare Iași

 

(0 votes)876 views

Pachetul de servicii

TELEMEDICINA

 

 

Ortopedie-traumatologie, Oto - Rino - Laringologie Chirurgie, Neurologie Recuperare neuromotorie Recuperare cardio-pulmonara Neurologie