Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm sa vizitați www.fonduri-ue.ro

Conditii de internare

Acte necesare:

Internarea in spital se face pe baza urmatoarelor acte:

 • buletin sau carte de identitate;
 • certificat de nastere in cazul copiilor minori care se interneaza in Clinica ORL;
 • bilet de trimitere - model unic de bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice / bilet de internare semnat de medicul din ambulator sau medicul de familie si vizat de medicul de garda al clinicii in care urmeaza sa se interneze;
 • cardul de sanatate;
 • document ce dovedeste calitatea de asigurat (adeverinta salariat, cupon de pensie personal, adeverinta de somaj, adeverinta de elev, adeverinta de asigurat emisa de CAS in care isi are domiciliul pacientul), sau dovada de asigurat din aplicatia SIUI, daca este cazul.
 • in cazul in care asiguratul este salariat va prezenta adeverinta de salariat cu numarul de zile de concediu medical efectuat in ultimele 12 luni.

Externarea pacientului se face de catre medicul curant si se va comunica pacientului cu cel putin 24 de ore inainte. Medicul curant va completa Biletul de externare si scrisoarea medicala in care va consemna diagnosticul la externare, starea pacientului, tratamentul medical, indicatii privind regimul alimentar, data controlului medical si numarul de zile de concediu medical(dupa caz).In cazul externarii pacientului la cerere, i se va explica riscurile la care se poate expune. Medicul curant consemneaza in Foaia de observatie solicitarea de externare a pacientului, iar acesta este pus sa semneze ca a solicitat externarea.La externare se foloseste cardul de sanatate al pacientului.

Documentele care se elibereaza pacientului la externare:

 • Bilet de externare;
 • Scrisoare medicala;
 • Certificat de concediu medical(dupa caz);
 • Adeverinta medicala(dupa caz);
 • Reteta medicala;
 • Decont de cheltuieli.

 

Comunicate de presa

Comunicat de presă, 26 Mai 2011 - Inaugurarea Compartimentului de Audiologie și Vestibulogie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare

 

 

In ziua de joi, 26 mai 2011, ora 10.00 va avea loc inaugurarea Compartimentului de Audiologie si Vestibulogie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iasi.

Acest serviciu va deservi toata zona Moldovei, va asigura asistenta de specialitate in domeniul patologiei auditive si a echilibrului, fiind in colaborare cu specialisti din domeniile ORL, Neonatologie( prin Programul national de screening al hipoacuziilor la nou-nascut), Pediatrie, Neurologie, Oftalmologie, Neuropsihiatrie infantile, Expertiza medicala, etc.

Cu ocazia acestui eveniment se va desfasura si o sesiune de comunicari si workshop sub genericul “Recuperarea auditiv-verbala precoce a copilului hipoacuzic”unde vor conferentia specialisti din Danemarca, una dintre tarile cele mai evoluate in recuperarea si educarea copiilor cu hipoacuzie reabilitata prin implant cohlear.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universitatii de Medicina si Farmacie “ Gr. T. Popa” Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Casa Corpului Didactic Iasi, precum si a conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Iasi, fiind un prilej deosebit de a impartasi experiente profesionale si de a realiza un schimb benefic de idei intr-un cadru colegial si academic.

Manager,
Ec. Carmen Marinela Cumpat

 

Descarcati de aici comunicatul

 

(0 votes)474 views

Pachetul de servicii

TELEMEDICINA

 

 

Ortopedie-traumatologie, Oto - Rino - Laringologie Chirurgie, Neurologie Recuperare neuromotorie Recuperare cardio-pulmonara Neurologie