Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm sa vizitați www.fonduri-ue.ro

Conditii de internare

Acte necesare:

Internarea in spital se face pe baza urmatoarelor acte:

 • buletin sau carte de identitate;
 • certificat de nastere in cazul copiilor minori care se interneaza in Clinica ORL;
 • bilet de trimitere - model unic de bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice / bilet de internare semnat de medicul din ambulator sau medicul de familie si vizat de medicul de garda al clinicii in care urmeaza sa se interneze;
 • cardul de sanatate;
 • document ce dovedeste calitatea de asigurat (adeverinta salariat, cupon de pensie personal, adeverinta de somaj, adeverinta de elev, adeverinta de asigurat emisa de CAS in care isi are domiciliul pacientul), sau dovada de asigurat din aplicatia SIUI, daca este cazul.
 • in cazul in care asiguratul este salariat va prezenta adeverinta de salariat cu numarul de zile de concediu medical efectuat in ultimele 12 luni.

Externarea pacientului se face de catre medicul curant si se va comunica pacientului cu cel putin 24 de ore inainte. Medicul curant va completa Biletul de externare si scrisoarea medicala in care va consemna diagnosticul la externare, starea pacientului, tratamentul medical, indicatii privind regimul alimentar, data controlului medical si numarul de zile de concediu medical(dupa caz).In cazul externarii pacientului la cerere, i se va explica riscurile la care se poate expune. Medicul curant consemneaza in Foaia de observatie solicitarea de externare a pacientului, iar acesta este pus sa semneze ca a solicitat externarea.La externare se foloseste cardul de sanatate al pacientului.

Documentele care se elibereaza pacientului la externare:

 • Bilet de externare;
 • Scrisoare medicala;
 • Certificat de concediu medical(dupa caz);
 • Adeverinta medicala(dupa caz);
 • Reteta medicala;
 • Decont de cheltuieli.

 

Clinici

Sectia recuperare Medicina Fizica si Balneo 1

Şef sectie dr. Georgeta Zugravu - medic primar reumatologie

Sectia care continuă activitatea inceputa de Dl. Prof. Dr. P. Balmus la Spitalul Parhon in anul 1956, are următoarea incadrare cu personal medical:

 

- Dr. Cuibaru Irina -  medic primar recuperare, medicina fizică şi balneologie,specialist reumatologie;

- Dr. Miu Smaranda - medic primar recuperare medicina fizica si balneologie;

- Carmen Gatu - kinetoterapeut;

- Popescu Marius - kinetoterapeut

- Peiu Teodora - as. med. balneo

 

 

Situată la etajul V al Spitalului, sectia are 70 paturi din care 8 cu confort sporit, impreună cu 10 asistente, 11 infirmiere şi 2 registratore medicale asigurăm tratamentul recuperator al pacienţilor internaţi cu următoarele afecţiuni:  

- boli reumatismale inflamatorii, degenerative (artroze, spondiloze), abarticulare, muşchi tendoane, osteoporoza;

- sechele mio-osteo-articulare post traumatice şi post interventii chirurgicale;

- afecţiuni neurologice periferice;

- afectiuni vasculare periferice.

 

La bună desfăşurare a activităţii îşi aduce contributia si Laboratorul de recuperare, medicina fizică şi balneologie (bază comună de tratament). In sectoarele de electroterapie, masaj, aerosoli, balneoterapie (apă sulfuroasă), hidrotermoterapie sunt trataţi bolnavii internati in toate sectiile din spital  cu concursul celor 30 asistente, 12 infirmiere si 2 registratore medicale.

(0 votes)16838 views

Pachetul de servicii

TELEMEDICINA

 

 

Ortopedie-traumatologie, Oto - Rino - Laringologie Chirurgie, Neurologie Recuperare neuromotorie Recuperare cardio-pulmonara Neurologie